Hubové rizoto

teplá kuchyňa
1 porcia

Suroviny

  • 60 g rastlinnej tukovej nátierky Flora Gold
  • 1 menšia cibuľa
  • 80 g ryže carnaroli
  • 50 ml bieleho vína
  • 25 g syra Gran Moravia
  • soľ podľa chuti
  • zeleninový vývar podľa potreby
  • 20 g sušených húb (najlepšie dubákov)
  • menšia hrsť nasekanej petržlenovej vňate

Návod na prípravu

  1. Huby namočíme na 30 minút do vody.
  2. V hrnci rozpustíme rastlinnú tukovú nátierku Flora Gold a na miernom ohni speníme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. Vsypeme ryžu a dobre premiešame.
  4. Podlejeme zeleninovým vývarom, pridáme odkvapkané huby a víno.
  5. Za stáleho miešania pomaly varíme, aby sme rizoto nepripálili a aby sa nám rovnomerne uvarilo.
  6. Len čo ryža vsiakne väčšinu vývaru, znovu ju mierne podlejeme vývarom a to niekoľkokrát opakujeme.
  7. Ryžu varíme al dente, aby mala krémovú konzistenciu.
  8. Nakoniec rizoto zjemníme rastlinnou tukovou nátierkou Flora Gold, posypeme nastrúhaným syrom Gran Moravia a premiešame.
  9. Podľa chuti osolíme.
  10. Hotové rizoto zdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.