Mrkvový koláč

teplá kuchyňa
4 porcie

Suroviny

  • 3 vajíčka
  • 150 g trstinového cukru
  • 100 g rastlinnej tukovej nátierky Flora Gold
  • šťava a kôra z jedného citróna
  • 150 g špaldovej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 80 g strúhaného kokosu
  • 170 g strúhanej mrkvy
  • 3 lyžice hrozienok
  • práškový cukor na posypanie

Návod na prípravu

  1. Vajíčka, cukor, rozpustený rastlinný tuk Flora Gold, kôru a šťavu z jedného citróna zmiešame a vyšľaháme na penu.
  2. Postupne pridávame múku, kypriaci prášok, kokos, mrkvu a hrozienka.
  3. Do formy na koláč vložíme papier na pečenie a nalejeme naň cesto.
  4. Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút.
  5. Pred podávaním posypeme cukrom.